fotós, fénykép, fényképész, ajándék, meglepetés, emlék

Információk - portré és divat

Portréfotózással kapcsolatban sokaknak az arcképek jutnak eszükbe. Ennél szerintem azért összetettebb dologról van szó. Portré készítés alkalmával nem egyszerűen csak egy arcképről beszélünk. A fotónak tükröznie kell a megörökített személy karakterét, stílusát, lehetőség szerint utalnia kell foglalkozására, hobbyjára. Röviden: róla kell szólnia a fotónak. Ha a felvétel nem ezen jegyek alapján készül, úgy nem portréról beszélünk, hanem riport, divat, vagy más jellegű fotóról. Egy jó portré elkészítése nem feltétlenül műteremhez kötött (ezt láthatjátok a galéria képein is). Tárgykörét figyelembe véve, akár munkája vagy hobbyja gyakorlása közben, esetleg otthonában, szerettei között is elkészíthető.

Ezek figyelembe vételével a fotó már nem csak egy kép, hanem egy lehetőség, amit számtalan célra fel lehet használni. Elterjedőben van az a lehetőség, hogy ügyfelem meglepi magát, kedvesét vagy szeretteit egy egyedi ajándékkal, amin természetesen Ő szerepel. Ezek az ajándékok nem a szokásos (talán már személytelen, elcsépelt) ajándékok sorát gyarapítják. A lehetőségek tárháza végtelen. Ezeket a lehetőségeket mind meg tudom valósítani magam vagy üzleti partnereim segítségével. Ezekről bővebben az Egyedi ajándékok menüpont alatt olvashattok, valamint néhány kép található róluk a galériában az egyebek menüpont alatt.

Divatfotók nem csak modellekről készülhetnek. Mindenkiről lehet jó portrét vagy divatfotót készíteni. Nem szükségeltetik egyéb, mint elhatározás, A Fotós, esetleg smink, egy fodrász, na és persze egy kis önbizalom. Ki ez utóbbinak hiányában van, majd megszerzi, ha kezében tartja felvételeit. A galériában látható felvételek egyikén sem szerepel profi modell. Mindannyian hétköznapi emberek, akik eldöntötték, hogy szeretnének magukról jó fotókat. Te se gondolkozz sokáig, hisz egy pár cipő árából - amit csak egy szezonban hordasz - elkészülhet Rólad egy sorozat, mely örök emlék, és talán unokáidnak is szívesen megmutatod.

Néhány tudnivaló, jó tanács:

  • Időpont egyeztetés, legalább egy héttel a kívánt fotózás előtt
  • Úgy szintén egy héttel előtte, kozmetikusoddal hozasd rendbe a bőrödet. (arctisztítás, szőrtelenítés stb.)
  • A fotózásra hozz magaddal olyan ruhákat, kiegészítőket, amelyekben meg szeretnéd örökíttetni magadat. (több mindent hozz, de ne ruhabemutatóra készülj)
  • Döntsd el, hogy milyen felvételeket szeretnél. Támpontot nyújthatnak a galériában található képek. Ha nincs konkrét elképzelésed, akkor segítek kialakítani egy Neked tetsző stílust, esetleg többet is (ilyenkor lehet, hogy szerencsésebb ezt előtte egy külön alkalommal megbeszélni).
  • Első alkalommal legalább 2 órát szánj a fotózásra:
  • Fotózás alkalmával jól jöhet a smink, és frizura, de nem szükséges, és semmiképp se vidd túlzásba.
  • Az elkészült felvételekből közösen választjuk ki a legmegfelelőbbeket, majd kidolgozás után pár napon belül átveheted a fotókat.
  • A kiválasztott felvételeken kívül a többit törlöm, illetve megsemmisítem.
  • Műtermem nem ad ki sem negatívot, sem digitális nyersanyagot.
  • A kidolgozott képeket legalább 3 évig megőrzöm.
afotos.hu © Bálind Csaba